Geen enkel apparaat is ontworpen om een leven lang mee te gaan. Hoe graag we dat ook zouden willen, sorry, maar de technologie kan slechts zo ver gaan als menselijkerwijs mogelijk is. De technologie kan u slechts ongeveer 10 jaar garantie geven voor de service van uw apparatuur en helaas zal uw wasmachine vroeg of laat toegeven aan uw oude dag.

U moet gevoelig zijn voor de behoeften van uw wasmachine. Het geeft u een uitstekende service, maar u moet er rekening mee houden dat de wasmachine al tekenen van slijtage vertoont. Soms kan dit vragen om reparatiewerk, maar soms kan het u vertellen dat het al nodig is om met pensioen te gaan. Dus stop de ontkenningspogingen, het vervangen van de wasmachine kan eigenlijk beter voor u zijn.

Dus nu u zich heeft gerealiseerd dat u uw 7 jaar oude wasautomaat moet vervangen, gaat u dan gewoon door met het verhuizen van de wasautomaat, klaar om te worden weggegooid? Natuurlijk niet. Er zijn bepaalde richtlijnen die u moet volgen om ervoor te zorgen dat uw wasmachine goed wordt afgevoerd. Dit zorgt er ook voor dat uw oude wasmachine geen schade toebrengt aan het milieu.

Kies op tijd voor een nieuwe wasmachine

Een van de zekerstellende manieren om te weten of uw kledingmachine moet gaan is zijn leeftijd. Typische wasmachines hebben een levensduur van 10 tot 15 jaar. Als uw wasser behoort of al ouder is dan deze leeftijdsgroep, dan moet uw wasautomaat ongetwijfeld vervangen worden. U moet uw machine ook vervangen als deze niet meer goed werkt.

Sommige mensen laten ook hun oude wasmachine los, zelfs als ze nog steeds goed functioneren, omdat oudere modellen meer water en energie verbruiken dan nieuwere modellen die energiezuinig zijn. Nieuwere modellen kunnen u geld kosten, maar op de lange termijn bespaart u meer op uw water- en elektriciteitsrekening.

Neem eens contact op met de gemeente voor afvalverwerking

Doe jezelf een plezier en neem contact op met je lokale afvalverwerkingsraad voordat je je zelf je kleding gaat wassen en weggooien. Het is mogelijk dat u de wet overtreedt door uw wasmachine gewoon op de stortplaats te dumpen, dus zorg ervoor dat u om wet- en regelgeving vraagt met betrekking tot het afvoeren van apparaten zoals de wasmachine.

Zij kunnen u doorverwijzen naar een stortplaats in het gebied waar uw wasmachine kan worden gedumpt, en ze kunnen ook aanbieden om de wasmachine bij u thuis op te halen en zelf af te voeren.

 

Er zijn ook andere afvalverwijderingsdiensten dan uw lokale afvalverwerkingsraad. Als ze zich in een gebied dichter bij u in de buurt bevinden, neem dan contact met hen op voor hulp. Sommige afvalverwijderingsdiensten halen gratis uw en de ongebruikte apparaten van het hele dorp op, terwijl andere dat kunnen doen en een vergoeding vragen. Zorg ervoor dat ze niet te veel kosten in rekening brengen.

Veel bedrijven willen de wasmachine recyclen

Aan de andere kant, als u gaat betalen voor het afvoeren van uw wasgoed, kunt u het net zo goed aan een nabijgelegen recyclingcentrum geven en betaald worden voor uw akte. Schrootplaatsen en recyclingcentra kunnen uw gebruikte wasmachine kopen op basis van het gewicht van het metaal of de hoeveelheid dingen die ze nog kunnen gebruiken van uw wasmachine.

Vraag aan de verkoper van de nieuwe wasmachine of je de oude daar kwijt kunt

Als u van plan bent een nieuwe wasmachine te kopen (wat u waarschijnlijk wel zou doen, want waar gaat u uw was doen), kunt u afspraken maken met de winkelier. Sommige verkopers van apparaten, als een standaard operationele procedure, nemen het oude apparaat van de klant mee als ze het nieuwe apparaat afleveren. Vraag uw winkelier of hij deze service aanbiedt.

Verkoop de wasmachine tweedehands aan andere mensen

U kunt uw wasmachine ook tweedehands verkopen. Maar als u dit doet, zorg er dan voor dat uw wasmachine geen (of een minimaal) defect heeft en nog steeds kan werken zoals een normale wasmachine dat doet. U kunt advertenties in de krant of op websites zoals eBay plaatsen voor uw gebruikte maar nog steeds goed werkende wasmachine. Vermeld ook de reden waarom u de machine verkoopt.